alt-desktop

Holešovická Burza, nová “hospoda” od Zátiší

26.03.2024

Doba čtení: 4 min

Zátiší Group je už přes 30 let známá především pro svou fine diningovou úroveň. Svoji image ale začíná rozšiřovat o novinky. Od karlínského Pop Upu je to jen kousek přes štvanickou lávku k nově vznikajícímu projektu v Holešovicích, který má na svědomí Jan Šmelhaus, COO Zátiší Group.

Jateční burza v novém


Centrální budovou holešovické tržnice je bývalá jateční burza. Právě sem se Argentinskou ulicí táhl dobytek a obchodovalo se s ním. Nádherné místo z roku 1895 aktuálně prochází rozsáhlou rekonstrukcí a už v polovině příštího roku spatří světlo světa Burza s velkým B. Historické prvky doplní ty moderní a celý prostor rozsvítí neony, jak tomu bylo za první republiky. Centrální bar, kuchyň s otevřeným ohněm, vlastní pekárna a velká venkovní zahrádka, to vše Burza spojí v jedno.



Oheň a pivo

Hlavním elementem je oheň. Právě ten bude dodávat jídlu osobitý šmrc. Do Burzy se vrátí maso, které se na místě bude nechávat stařit a připravovat na ohni do poslední kosti. Vzpomeňte si na tu jedinečnou chuť a vůni, kterou masu dokáže dát jen otevřený oheň. Právě ta se bude linout celým prostorem až na venkovní zahrádku. Ohni se nevyhne ani zelenina a ozvláštní nápaditá vegetariánská jídla, která bude chtít vyzkoušet nejeden masožravec. K tomu perfektně ošetřené tankové pivo, nápadité drinky a pečivo z vlastní pekárny. Už se začínáte těšit?
 


Místo setkávání


Burza si dává za cíl spojovat, ať už lidi u skvělého jídla a pití, nebo hned tři pražské čtvrti - Holešovice, Karlín a Libeň. Místo, kam si budete chtít zajít na skvělou snídani, čerstvý křupavý chleba, vychlazený půllitr nebo kouřem vonící kus masa, to bude Burza, vlastně taková moderní hospoda.

Podobné články

Velká žranice a velké plány Sanjiva Suriho

Kristina Zabrodská , 06.02.2024

Sanjiv Suri prozradil v podcastu Lukáše Hejlíka smělé vize budoucnosti Zátiší Group, koncept nového POP UPu i priority ve stravování dětí.

Mistrovská utkání aneb Souboj na talíři live

Kristina Zábrodská , 09.01.2024

O víkendu 20.–21. 1. poměří šéfkuchaři Marek Šáda a Láďa Vaníček svou kreativitu s jinými kuchaři v rámci festivalu Souboj na talíři live. Ochutnejte jejich menu!

Věčná krása

Kristina Zabrodská , 16.12.2023

Tento rok Zátiší Group šlápla do udržitelnosti ve všech svých divizích, takže udržitelné dárky jako vánoční poděkování klientům a dodavatelům byla jasná volba. Láhvím vypitým v restauracích Mlýnec a V Zátiší vdechli nový život v podobě skleniček a váz za pomoci české sklárny SRNA.