alt-desktop

Ne hladu – seznamte se s našimi nutričními specialistkami Andreou a Veronikou

14.03.2024

Doba čtení: 8 min

Čtete jejich články na blogu, sledujete jejich edukativní videa na instagramu Fresh & Tasty, možná se řídíte jejich doporučeními na zdravý životní styl. Poznejte holky z Ne hladu osobně.

Vystudované nutriční terapeutky Veronika Pourová a Andrea Jakešová spolupracují se společností Zátiší Group už druhým rokem. Oslovila je marketingová manažerka Petra Jehne, protože sledovala jejich blog Nehladu.cz a líbila se jí jejich odbornost, široké zaměření i přirozenost. „Jídlo je nedílnou součástí života. Kdo chce jíst vyváženě a zdravě celý život, potřebuje mu rozumět natolik, aby si mohl sestavit svůj ideální jídelníček na míru svému životnímu stylu,“ shodují se Andrea s Veronikou. A právě s tím pomáhají klientům ve své praxi i klientům Zátiší Group, ať už se jedná o hosty kantýn Fresh and Tasty, čtenáře blogu Špetka chuti nebo děti ve školních kantýnách škol.
 


Obrázek z galerie

Odhalení mýtů


Andrea a Veronika se poznaly v první třídě a společně vystudovaly obor nutriční terapie na 1. lékařské fakultě UK. Při škole začaly psát blog Ne hladu, kde vyvracely mýty a nepravdivé informace o výživě. A byly první studované nutriční terapeutky, které šířily osvětu! Výživové poradenství totiž může provozovat každý, vzdělání v oboru nebo dlouholetá praxe není podmínkou živnosti. Objevují se tak často „zaručené rady a tipy“, které možná pomohly pár lidem, ale jejich komplexní vliv na organismus je přinejmenším sporný. Čtenáři blogu se jich čím dál častěji vyptávali na sestavení jídelníčku, a tak Andrea s Veronikou otevřely před sedmi lety poradnu v Dejvicích.


„Nejčastěji za námi chodí lidé, kteří chtějí trochu zhubnout, nebo kteří mají různé zdravotní problémy a lékaři jim předepíší diety, které se vylučují a oni nevědí, co tedy mají jíst,“ říká Andrea Jakešová.


Chci 20% slevu

Získejte klíč ke zdravému životnímu stylu za pomoci Ne hladu!

V rámci spolupráce Zátiší Group s nutričními terapeutkami Ne hladu máme 20% slevu na všechny jejich výživové webináře. Pro aktivaci slevy použijte kód ZATISI20.

Chci 20% slevu

Dva roky pracovala jako klinická nutriční terapeutka v nemocnici, kde získala nedocenitelnou praxi. Jídelníček je třeba nastavit tak, aby pomáhal okamžitě a postupně ho upravovat v souladu s životním stylem klienta. „Někdy se ukáže až v průběhu terapie, že lidé mají poruchu příjmu potravy nebo narušený vztah k jídlu a svému tělu a nemusí to tak ani vnímat. Snažíme se najít spouštěč a pak jim doporučíme konzultaci s naší psycholožkou Kristýnou Hurychovou,“ dodává Veronika Pourová. V poradně pracuje osm vystudovaných nutričních terapeutek, které se zaměřují na různé oblasti a vzájemně sdílí své zkušenosti a nejnovější odborné poznatky. Přijít můžete na jednorázovou konzultaci. Dopředu si sepíšete, kdy a co jíte a v jakém množství, na setkání vás terapeutka změří na přístroji InBody, který ukazuje množství svalů a tuků v těle. A pak vám na základě vašich výsledků, lékařských zpráv a životního stylu doporučí jídelníček, který vás dovede k vašemu cíli a zároveň zajistí zdraví. Nejčastěji volí klienti dlouhodobý program na 6–9 měsíců, který zahrnuje 6 konzultací. Poradny Ne hladu fungují v Praze, Brně a v Pardubicích a také online.


Obrázek z galerie

Spolupráce se Zátiší Group


Společnost Zátiší Group se dlouhodobě věnuje vyváženému stravování dětí i dospělých, spolupráce s nutričními terapeutkami tomu dala odborný rámec. Andrea s Veronikou nejprve počítaly výživové hodnoty jednotlivých pokrmů ve školních i firemních kantýnách i v hotových jídlech na rozvoz. Z výsledků vytvořily doporučení na úpravu některých pokrmů, aby byly nutričně vyvážené. S kuchaři Fresh & Tasty vedly workshop na toto téma, rodičům dětí na International School of Prague přednášely o správném stravování dětí. Za dětmi jezdí do škol, kde si s nimi povídají o vyváženém jídelníčku. Neúnavně popularizují zdravou vyváženou výživu na sociálních sítích, v podcastech, článcích i videích. Pravidelně se s nimi setkáváte zde na blogu a na instagramu Fresh & Tasty. Naživo se s nimi můžou vidět hosté v kantýnách Fresh & Tasty v rámci na Dnů zdraví – 12. 3. v Aspira Café a 21. 3. v City Canteen. Zdarma vás změří na přístroji InBody a výsledky a svůj jídelníček s nimi můžete rovnou probrat. Žít zdravě a přitom si užívat dobré jídlo je možné, když víte, jak na to. A to vám Andrea s Veronikou rádi prozradí.


Mgr. Andrea Jakešová

Od dětství tančila, a tak pokračovala na taneční konzervatoř. Po třech letech drilu a tlaku na výkon a štíhlost odešla a léčila se s poruchou příjmu potravy. Na gymnáziu uvažovala o studiu scenáristika, ale pak se dozvěděla o oboru nutriční terapie a bylo rozhodnuto. Po bakalářském studiu pracovala dva roky v nemocnici a dálkově studovala magistra, než se naplno začala věnovat poradně Ne hladu, kterou založila s Veronikou. Nyní se vzdělává v psychoterapeutickém výcviku zaměřeném na psychosomatiku a poruchy příjmu potravy.
 



Ing. Mgr. Veronika Pourová

Na střední škole odjela na jeden rok do USA a z tří jídel, která jedla – pstruh s bramborovou kaší, špagety s rajčatovou omáčkou a taštičky s tvarohem – si mohla udělat leda špagety. Postupně tedy začala ochutnávat i ostatní jídla v nové rodině a vrátila se o osm kilo těžší. To ji znechutilo, a tak se začala zajímat o složení potravin. A tak vystudovala VŠCHT a nutriční terapii na 1. lékařské fakultě a s Andreou založila blog a poradnu Ne hladu. V současné době pracuje na doktorátu v oboru Hygiena a epidemiologie.
 




 

Podobné články

Recept na dort k 1. narozeninám

Ne hladu: Andrea Pospíšil Jakešová , 05.04.2024

Připravte pro své nejmenší oslavence zdravý a chutný dort, který si společně užijete na jeho první narozeninové oslavě.

Jak na zdravý dort k 1. narozeninám?

Ne hladu: Andrea Pospíšil Jakešová , 05.04.2024

Blíží se první narozeniny vašeho miminka a vy přemýšlíte, jaký chutný a zároveň zdravý dort na oslavu připravit? Oslava prvního roku života je důležitý okamžik, který si zaslouží dort, který může ochutnat i samotný oslavenec. Dnes vám tedy přinášíme povídání o tom, na co při pečení takového dortíku myslet a čím si hlavu nelámat.

Přerušovaný půst – zázrak na hubnutí?

Ne hladu: Andrea Pospíšil Jakešová , 03.04.2024

Pokud se zajímáte o výživu, jistě vás neminula aktuální popularita výživového směru, který se nazývá intermittent fasting, neboli přerušované hladovění (IF). O co se vlastně jedná a má tento styl stravování skutečně zdravotní benefity?